PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9Ac3VzYm8uc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BzdXNiby5zZTwvYT4=    018 - 30 25 00

Hälsa på oss:

Om SUSbo

Stiftelsen Ultuna Studentbostäder förvaltar cirka 400 bostäder. Stiftelsen är grundad av Ultuna studentkår på 60-talet och är en icke vinstdrivande organisation.

På SUSbo bor du nära naturen i direkt anslutning till Sveriges lantbruksuniversitet, SLU i Uppsala. Med cykel eller buss tar du dej enkelt in till city.

Som aktiv student på SLU har du möjlighet att söka till SUSbos fräscha korridorboenden, dubbletter eller lägenheter. I alla våra bostäder ingår el, värme, vatten och bredband. Många hyresgäster uppskattar de fina och välstädade korridorboendena och blir kvar under lång tid. Andra väljer att hyra någon av våra prisvärda lägenheter, kanske en med egen uteplats!

De flesta av bostäderna är djurtillåtna och det finns en hundrastgård samt en hunddusch på området.

SUSbo stävar efter att ge personlig och bra service. Kontoret ligger på området så det är lätt att komma i kontakt med personal vid både stora som små ärenden.

Välkommen till SUSbo!

Vanliga frågor

Hur länge måste jag stå i kö för att få en bostad?

Kötiden varierar över året och från år till år. Kontakta SUSbo för närmare information om den bostad du är intresserad av att hyra.

Hur betalar jag hyran?

Som ny hyresgäst får du en inbjudan, via e-post, från Hogia. Där skapar du ett konto dit hyresavin kommer varje månad.
Hyran betalas i förskott, ex. hyran för december betalas före den sista november. Tänk på att det är din skyldighet som hyresgäst att betala hyran i tid oavsett erhållen hyresavi.
Betalning sker till BG: 266-9323

Vad krävs för att få bo på Gälbo och Kronåsen?

Du ska vara studerande vid SLU och uppnå minst 15 poäng/termin. Du ska också vara medlem i en SLUSS-ansluten kår. SUSbo gör löpande studiekontroller och kontroller av kårmedlemskap.

Hur förnyar jag min köplats?

Förnyar din köplats ska du göra, oavsett om du bor hos oss eller ej, så länge du vill stå kvar i vår bostadskö. Om du vill ha kvar din köplats finns en flik på vår hemsida under perioden 1 januari - 31 maj där du fyller i dina uppgifter och skickar. Det kostar inget att förnya sin plats.

Varför höjs hyran varje år?

Hyran ska täcka alla kostnader som uppstår för att äga och sköta om huset som du bor i, till exempel kostnader för räntor, renovering, städning, personal, sophämtning, el och vatten. God förvaltning, skötsel och trygghet i våra bostadsområden är avgörande för att vi ska trivas i våra hem. Därför behöver även hyran höjas för att din hyresvärd framöver ska kunna underhålla och ta hand om huset som du bor i.

Vad ingår i korridorköket?

Susbo tillhandahåller inga köksgeråd. I alla korridorkök finns gemensamma köksprylar men det skiljer sig från korridor till korridor.
Vi rekommenderar att du tar med det du inte kan vara utan när du flyttar till ett korridorrum och köper till det du eventuellt saknar.

Hur fungerar internet i bostaden?

SUSbo levererar internet till uttaget i väggen. Om du vill ha trådlöst internet måste du skaffa en egen router.