PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9Ac3VzYm8uc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BzdXNiby5zZTwvYT4=    018 - 30 25 00

Hälsa på oss:

När du flyttar ut

Råd om städning när du ska flytta

När du lämnar din bostad ska den vara noggrant städad och i vårdat skick. Alla förråd och övriga utrymmen som du nyttjat ska vara tömda på personliga tillhörigheter och städade. Om du inte städar själv måste du på annat sätt se till att det blir utfört. Om vi inte godkänner städningen vid besiktning kommer vi bli tvungna att debitera dig hela kostnaden för den städning som vi måste göra. Checklistan hjälper dig att uppfylla de krav vi har på avflyttningsstädningen. Du som bor i rum ska även städa övriga skåp etc. som du utnyttjat i t ex kök. Om du rengör och återställer enligt checklistan kan du vara ganska säker på att vi godkänner ditt arbete. Om du har mindre möbler som ska kastas, slå söder dem och lägg i containern. Ställ aldrig möbler eller annat bredvid containern eller i soprummen. Du vet väl att du kan utnyttja RUT-avdraget för flyttstädning. I Uppsala finns det många bra städfirmor. Glöm inte att anmäla till Skatteverket att du flyttar, se www.skatteverket.se/studentflytt

Besiktning

I anslutning till att du flyttar kommer din bostad att besiktigas. Det innebär att vi kontrollerar bostadens skick vad det gäller inredning, inventarier och städning. Tillhörande utrymmen såsom källarförråd och/eller balkong ska vara tömda och städade vid besiktning. Har du gjort stora hål, för att t ex sätta upp en hylla, så måste du spackla, slipa och måla över dessa. Material finns att få på expeditionen. Meddela några dagar innan att du tänker göra det så att vi kan beställa hem material. Du måste själv beställa tid för besiktning på expeditionen. Vi ser gärna att ni är närvarande vid besiktningen.

Nycklar

Alla nycklar som tillhör bostaden ska återlämnas till SUSbos kontor. Tänk på att du/ni blir återbetalningsskyldig för borttappade eller på annat sätt saknade nycklar som kvitterats ut.

Skadedjur

Skadeinsekter är inte ovanliga. Om du upptäcker några skadeinsekter eller skadedjur i din lägenhet eller fastigheten är det din skyldighet att omedelbart boka tid för sanering med Anticimex. De nås på 018-490 39 00 kundnummer 602595. Det medför ingen extra kostnad för dig som hyresgäst.